Bouw een luchthaven in de NoordZee

Geschreven door:

Moest denken aan Zembla tv uitzending ‘Vliegveld Nederland’ over de ontwikkeling van Schiphol. Wat een onthutsende uitzending van list en bedrog van luchtvaartinstanties en politici om omwonenden voortdurend om de tuin te leiden over de overlast van het vliegverkeer, zoals lawaai en luchtvervuiling. Valse berekeningen en rapporten worden geproduceerd. Niets wordt nagelaten om een verkeerde voorstelling van zaken te geven. Onderwijl denderen, dag en nacht, de vliegtuigen om de haverklap laag over de huizen. Uitbreiding vindt plaats naar Lelystad. Natuurgebieden in Overijssel worden getroffen. Geen enkel respect wordt getoond voor mens en natuur. Alles moet wijken voor onze groei en “genieten”. Willens en wetens worden zaken kapot gemaakt, verkeerd voorgesteld, want het luchtverkeer gaat voor, groei moet er zijn. Een consultant legde de vinger op de zere plek en weerlegde alles haarfijn. Bewoners proberen met rapporten, eigen berekeningen en metingen een vuist te maken. Het resultaat is uiteraard nul komma nul. Het is vechten tegen de bierkaaien, een gelopen race. Men gaat gewoon door, gooi de zaak maar plat, laat de vliegtuigen maar denderen over mens en natuur. Wat er had moeten gebeuren was een vliegveld bouwen voor de kust van Nederland in de Noordzee. Kostbaar ja, maar dat weegt nooit op tegen de gigantische overlast die men burgers nu bezorgt. Koninklijke Boskalis is nota bene mondiaal de grootste baggeraar en bouwer van Chek Lap Kok Airport te Hong Kong in 1998. Wat een prachtig project zou dat zijn. We hadden het allang moeten doen!