Me too! Als man heb ik zóveel last van vrouwen die me betasten…

Geschreven door:

Vrouwen moeten hun handen thuishouden. Er was laatst een vrouw die haar hand op m’n knie legde. Dat heeft ze geweten. Dat soort vrijpostigheden, daar ben ik helemaal niet van gediend. Onlangs werd ik in een uitgaansgelegenheid lastiggevallen door een wildvreemde vrouw die me voortdurend in m’n billen kneep. Ze kwam dichterbij me staan, kneep me meerdere keren mijn kont en sloeg haar arm om me heen. Telkens dat ze aan me zat, duwde ik haar boos weg. Maar ze leek het niet te willen begrijpen. Ik was er woedend en rende huilend weg. Ik ga nu intimidatie op de agenda plaatsen van clubs, poppodia en festivals. Een soortgelijk verhaal werd gedebiteerd door een jonge dame in ‘Pauw’. In plaats dat Jeroen haar toeblaft met ‘wat doe jij met dit onbenullige verhaal in mijn programma’, buigt hij zich voorover en zegt met zijn wonderschone blauwe kijkers vanonder zijn krullenbol ‘goh, wat vervelend voor je, kon je er niets tegen doen’?, waarop ze zegt dat ze niet zo gauw wist wat. Jeroen had haar kunnen zeggen dat ze moeders mooiste niet was en deze kans met beide handen had moeten aangrijpen. In Amsterdam is een fors vrouwenoverschot. Dames daar snakken naar mannen die hun armen om hen heenslaan. Jeroen heeft zelf een astronomisch aantal vrouwen in zijn sponde mogen ontvangen, naar wederzijdse genoegen en tevredenheid uiteraard. Hij is de trotse houder van de desbetreffende bokaal. Buma zegt ‘chapeau’!

Smerige maaltijd

Machtsmisbruik door mannen kan niet en moet uiteraard bestraft worden. En natuurlijk moeten mannen hoffelijk zijn en vooral niet denken dat ze vrouwen kunnen manipuleren. En ze moeten weten dat ze vrouwen in het zakelijke verkeer correct en gelijkwaardig behandelen. Het is goed dat ze daar op gewezen worden. Maar een actrice is ongeloofwaardig als ze, na zeven succesvolle films met een bekende regisseur en met hem uitgebreid op de rode loper heeft staan paraderen, 15 jaren later meldt door de man seksueel misbruikt te zijn. Vrouwen die na vele jaren mannen aan de paal nagelen vertonen mannenhaat. Je had er veel eerder mee moeten komen, schat. Je had toentertijd assertief gedrag moeten vertonen, maar dat deed je niet. In plaats daarvan koos je er willens en wetens voor je benen te spreiden omdat je dat baantje wilde hebben. Er zijn altijd twee partijen bij betrokken, mannen proberen, vrouwen geven toe, of niet. Ieder mens heeft een vrije wil en, zolang er geen geweld bij komt kijken, is er de mogelijkheid weg te lopen en de middelvinger op te steken. Knietje is ook goed. Ik moet denken aan de grandioze Cate Blanchett (1969) in de heerlijke film Blue Jasmine. Ze speelt tandartsassistente en haar baas doet een serieuze poging haar te vatten. Ze stribbelt heftig tegen, ontworstelt zich aan hem en neemt direct woedend ontslag. Zo hoort het. Het is belachelijk dat mannen, om zaken die niet zijn aangegeven bij de politie en van vele jaren her, zelfmoord plegen. Vrouwen hebben niet de moeite willen nemen om eerst nog eens met hun belagers contact op te nemen of een advocaat te raadplegen. Integendeel, ze vinden het fijner om rechtstreeks de publiciteit te zoeken en ‘a moment of fame’ in hun suffe leventje te hebben. Dat soort vrouwen lijkt op restaurantbezoekers die de maaltijd geheel opeten. Als hen gevraagd wordt of het lekker smaakte, beamen ze dit volmondig. Maar na een tijd melden ze in de pers en op tv dat de maaltijd ontzettend smerig was, met het adres erbij. Het gore aan deze ‘trial by media’ is dat de argeloze kijker denkt: ‘het zal wel waar zijn’, terwijl de tegenpartij afwezig is en standrechtelijk publiekelijk geëxecuteerd wordt. Deze hysterie moet stoppen.

Heen en weer

Nog niet zo heel lang geleden was topless of helemaal bloot op de Nederlandse stranden normaal. En er was vrije seks, alles kon. Nu niet meer. Zijn vrouwen preutser geworden? Verwarrend voor mannen. In de beleggingswereld wordt de mate van blootheid van vrouwen gekoppeld aan een beter of slechter beursklimaat. Het is één van de vele indicatoren. We zien Melanie Trump met beduidend langere jurken lopen. Is er een economisch klimaatverandering op komst? De pendule zwaait heen en weer. Eerst ging het heen, nu gaat het weer.

Heen en weer ((Heen en weer) Heen en weer, heen en weer (Heen en weer)) Stap niet in de boot
Heen en weer ((Heen en weer) Heen en weer, heen en weer (Heen en weer)) Hij is vol
Heen en weer ((Heen en weer) Heen en weer, heen en weer (Heen en weer))
Heen en weer ((Heen en weer) Heen en weer, heen en weer (Heen en weer)) Blijf aan de wal, meneer

Heen en weer ((Heen en weer) Heen en weer, heen en weer (Heen en weer)) you ziet toch dat de boot vol is
Heen en weer ((Heen en weer) Heen en weer, heen en weer (Heen en weer))
Heen en weer ((Heen en weer) Heen en weer, heen en weer (Heen en weer)) Toe nou mensen,
Heen en weer ((Heen en weer) Heen en weer, heen en weer (Heen en weer)) kom toch niet in deze volle boot

Heen en weer, Drs P (1919-2015, verkorte tekst)